Daagarsson-gården
Ge socker

Bildstorlek. 41 x 29 cm. Ramad bläckmålning av Stefan Daagarsson

ArtikelNr:0001
Konstnär:Konstnär: Stefan Daagarsson
Pris:8 500 kr


I slåttertid vid mitt benrdomshem var hästen en oumbärlig medarbetare. När vi människor tog paus fick jag ofta ge den vatten. Den drog upp vattnet i långa, sugande drag. Det var underbart att se honom bli otörstig.

Likaså var det en stor glädje att få sträcka fram handen kupad och med några sockerbitar i. Känna hur försiktigt han snappade åt sig sockret med de mjuka läpparna. Han ville ju inte bita sin välgörare!

Någon kanske undrar vad bläckmålning är? Det var kulturjournalisten och TV-filmaren Anders Jansson som i en recension döpte mina skapelser till detta - och eftersom jag höll med om att det är mera måleri än teckning tog jag till mig den träffande beskrivningen.

Jag är ensam med den här tekniken som jag utvecklat på egen hand i 13-14 år.

Bilderna är gjorda på syrafri kartong och med dokumentsäkert bläck. Inramningens passepartout och bakstycke är givervis syrafria.

Som med de allra flesta bläckmålningar tog den åtskillig tid att göra men priset vid avhämtning på Daagarsson-gården är ändå blygsamma 5200:- kr. Medlem i Lenninge Konstförening erhåller 10% medlemsrabatt.