Daagarsson-gården
Cykelreparatören

Bildstorlek 23 x 35 cm. Ramad bläckmålning av Stefan Daagarsson

ArtikelNr:0003
Konstnär:Stefan Daagarsson
Pris:8 500 kr


Jag gjorde en svit med personer klädda i pepitarutiga kläder. Min idé var att vårt samhälle skulle se roligare ut om man var klädd på detta sätt.

Tänk att komma till cykelverkstan och reparatören är pepitarutig från topp till tå! Har även porträtterat vaktmästare, hästuppfödare, fjällvandrare m.fl. kategorier enligt denna modell. De kommer att läggas ut här på hemsidan - så håll utkik!

Någon kanske undrar vad bläckmålning är? Det var kulturjournalisten och TV-filmaren Anders Jansson som i en recension döpte mina skapelser till detta - och eftersom jag höll med om att det är mera måleri än teckning tog jag till mig den träffande beskrivningen.

Jag är ensam med den här tekniken som jag utvecklat på egen hand i 13-14 år.

Bilderna är gjorda på syrafri kartong och med dokumentsäkert bläck. Inramningens passepartout och bakstycke är givervis syrafria. Glas och silverlist fullbordar konstverket.

Som med de allra flesta bläckmålningar tog den åtskillig tid att göra men priset vid avhämtning på Daagarsson-gården är ändå blygsamma 4500:- kr. Medlem i Lenninge Konstförening erhåller 10% medlemsrabatt.